21.6.2023

Työsuhdeneuvonta on suljettu 17.–30.7.2023 välisen ajan (viikot 29-30) 

Aptan toimisto on kesätauolla heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa eli 17.-30.7. välisen ajan. Tänä aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta.  Tutustu myös artikkeleihin ajankohtaisissa asioissa.

Muuna aikana työsuhdeneuvontamme palvelee numerossa 09 1728 53 ja työsuhdeneuvonnan sähköpostit kannattaa lähettää aina henkilökohtaisiin sähköposteihin (etunimi.sukunimi@apta.fi). 

Työntekijän laiminlyönteihin ja työsuhteen päättämistilanteisiin liittyvissä asioissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin ja irtisanomisen edellytyksiin. Näissä tilanteissa täytyy muistaa, että varoitus tulisi antaa kohtuullisessa ajassa laiminlyönnistä, eli tietenkin mahdollisimman pian tai muutaman viikon sisällä. Mikäli työsuhteen päättämiskynnys ylittyy, työsuhde tulee myös päättää kohtuullisen ajan kuluessa tapahtuneesta. 

On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto, ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen.  Purkaminen edellyttää kuitenkin aina erittäin painavaa syytä. Mikäli apteekissa tulee tilanne, jossa joudutaan miettimään työsuhteen päättämistä, ei asiassa kannata hätäillä. Purkamisen suorittamiseenkin on kuitenkin aikaa 14 vuorokautta purkuperusteen ilmaannuttua työnantajan tietoon. Purkamisesta voit lukea lisää täältä

Lasse Johansson on kesälomalla 22.6.–7.7. ja 17.–30.7.välisen ajan. 

Kirsi Mäkinen on kesälomalla 10.7.–5.8. välisen ajan.