23.6.2016

Jäsentiedote 8/2016

1. Aptan kilpailukykysopimuksen soveltamisneuvottelut jatkuvat Farmasialiiton kanssa
2. Ennakkotieto: Henkilöstöjohdon seminaaripäivät järjestetään 18.–19.5.2017
3. Kaupan liiton yleiset koulutukset syksyllä 2016
4. Aptan työsuhdeneuvonta on suljettu 11.–24.7.

1. Aptan kilpailukykysopimuksen soveltamisneuvottelut jatkuvat Farmasialiiton kanssa

Kutsuimme Farmasialiiton takaisin neuvottelupöytään etsimään kilpailukykysopimuksen mukaista neuvotteluratkaisua. Tapasimme 10.6. jolloin kävimme mahdollisia ratkaisuvaihtoehtoja läpi. Sopimuksen syntyminen edellyttää vielä ponnisteluja yhteisen näkemyksen aikaansaamiseksi. Tapaamisen jälkeen olemme vaihtaneet ratkaisuehdotuksia puolin ja toisin. Neuvottelupöytään palaamme elokuun puolella.

Apta saavutti kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen Palvelualojen ammattiliitto Pamin kanssa 3.6. Aptan hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen yksimielisesti. Neuvottelutuloksen piirissä on n. 3 200 apteekkialan työntekijää. Neuvottelutulos Pamin kanssa on ehdollinen, ja se syntyy lopullisesti vain sellaisessa tapauksessa, että Farmasialiitto tulee mukaan kilpailukykysopimukseen.

Työmarkkinakeskusjärjestöt allekirjoittavat kilpailukykysopimuksen tiistaina 14.6. Kilpailukykysopimuksessa on mukana jo noin 87 prosenttia palkansaajista. Pääministeri Juha Sipilä on ilmoittanut, että kilpailukykysopimuksen kattavuuden kasvattaminen on vielä mahdollista parin kuukauden ajan. Sopimuksen on tarkoitus parantaa Suomessa yritysten kilpailukykyä ja luoda siten uusia työpaikkoja.

Kilpailukykysopimuksen ulkopuolelle jääminen tarkoittaisi maan hallituksen lupaaman 100 miljoonan euron verohelpotusten menettämistä. Farmasialiitto on ilmoittanut tekevänsä päätökset riippumatta hallituksen verolinjauksista.

2. Ennakkotieto: Henkilöstöjohdon päivät järjestetään 18.–19.5.2017

Merkitse kalenteriisi jo nyt ensi vuoden Henkilöstöjohdon seminaaripäivien ajankohta. Seminaari järjestetään 19.–20.5.2017 Haikon Kartanossa. Tarkemmin päivistä ja niiden ohjelmasta ilmoitamme jäsentiedotteessamme loppusyksystä 2017.

Aptan syksyllä 2016 järjestämät koulutukset löydät täältä.

3. Kaupan liiton yleiset koulutukset syksyllä 2016

Aptan jäsenet voivat osallistua jäsenhintaan Kaupan liiton järjestämiin yleisiin koulutuksiin. Syksyllä liitto järjestää seuraavat apteekeillekin soveltuvat koulutukset:

Työsuhteen päättäminen sopimalla

Tiistaina 27.9.2016 klo 12.00–16.00, Tapahtumatalo Bank (Unioninkatu 20), Helsinki

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumistiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Vuokratyö käyttäjäyrityksen näkökulmasta

Keskiviikkona 5.10.2016 klo 9.00–12.00, Tapahtumatalo Bank (Unioninkatu 20), Helsinki

Minkälaiseen asiakassopimukseen kannattaa sitoutua? Mistä asioista tilauksessa kannattaa sopia? Onko käyttäjäyrityksellä vastuita suhteessa vuokratyöntekijään? Miten valitsen luotettavan yhteistyökumppanin? Koulutuksessa käydään läpi asioita, joita jokaisen vuokratyötä käyttävän yrityksen tulisi tietää asiakassopimuksesta, alan lainsäädännöstä sekä aiheesta muutenkin. 

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Kauppa 2017

Tiistaina 11.10.2016 klo 9.00–17.00, Helsingin Messukeskus

KAUPPA 2017 -tapahtumassa esillä on alan mielenkiintoisimmat caset ja laaja katsaus siitä, mikä liikuttaa kauppaa tulevina vuosina. Seminaarin yhteydessä on Marketplace -alue, jossa alan toimijat esittelevät uusimpia kaupan alan ratkaisujaan.

4. Aptan työsuhdeneuvonta on suljettu 11.–24.7.

Toimistomme on kesälomalla 11.–24.7. välisen ajan (viikot 28–29). Tänä aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta ’usein kysyttyjä kysymyksiä’ -osiosta. Kysymyksiin ja vastauksiin voit tutustua tarkemmin täällä. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta.

Työsuhteen päättämistilanteissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin ja irtisanomisen edellytyksiin. Näissä asioissa on hyvä muistaa, että varoitus tulisi antaa kohtuullisessa ajassa laiminlyönnistä. Mikäli työsuhteen päättämiskynnys ylittyy, työsuhde tulee myös päättää kohtuullisen ajan kuluessa tapahtuneesta.

On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen. Purkaminen edellyttää aina erittäin painavaa syytä. Mikäli apteekissa tulee tilanne, jossa joudutaan miettimään työsuhteen päättämistä, ei asiassa kannata hätäillä. Purkamisen suorittamiseenkin on kuitenkin aikaa 14 vuorokautta purkuperusteen ilmaannuttua. Purkamisesta voit lukea lisää täältä.

Mikäli et saa vastausta yllä olevista linkeistä, ja ongelmasi on edelleen erityisen akuutti, voit lähettää sähköpostia info@apta.fi. Vastaamme mahdollisuuksiemme mukaan ja viimeistään lomalta palattuamme.

Työsuhdeneuvontanumeromme on 09 1728 53.

Aurinkoista kesää!

Apteekkien työnantajaliitto