Koulutukset

APTA järjestää jäsenilleen työsuhdeasiainkoulutusta sekä vuosittaisen seminaarin, jossa teemoina ovat henkilöstöjohtamista koskevat asiat sekä ajankohtaiset työmarkkina-, elinkeino-, eläkeasiat. Apteekeilla on mahdollisuus osallistua myös EK-Tiedon tai Työturvallisuuskeskuksen koulutuksiin.

Koulutusten ilmoittautumis- ja peruutusehtoihin voit tutustua tästä.

Syksyn 2021 koulutukset

Työsuhdesioita työehtosopimuksen ja käytännön valossa 24.9.2021, Oulu

Toimiva työsuhde | webinaari 27.10.2021

Uusi YT-laki – mikä muuttuu? | webinaari 30.11.2021

Vuoden 2022 koulutukset

Henkilöstöjohdon päivät 19.-20.5.2022, Långvik, Kirkkonummi

Työsuhdeasioita työehtosopimuksen ja käytännön valossa 24.9.2021

24.9.2021 klo 10.00 — 17.00 ,Radisson Blu Hotel, Oulu (Hallituskatu 1)

Koulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujille tietoa ajankohtaisista muutoksista työelämän sääntelyyn liittyen. Lisäksi käymme läpi asioita ja asiakokonaisuuksia, jotka ovat olleet pinnalla neuvonnassamme. Tutustumme myös tuoreisiin oikeustapauksiin, joiden valossa käsitellemme myös tapausten taustalla vaikuttavaa sääntelypohjaa.  Päivässä kerrotaan myös ajankohtaisista työmarkkina-asioista sekä ajankohtaisista koronaan liittyvistä työsuhdeasioista.

Koulutus järjestetään Oulussa perjantaina 24.9.2021. Koulutustilassa noudatetaan koronaturvallisia käytäntöjä ja kokoustila on normaalia suurempi. Koulutukseen mahtuu n. 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus alkaa klo 10 ja päättyy viimeistään klo 17.00.

Koulutuksen hinta on 340 €/henkilö ja koulutus sisältää aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvit sekä tietenkin koulutusmateriaalin ja käsidesin sekä kasvomaskin.

Ilmoittautuneille lähetetään vielä tarkemmat osallistumisohjeet, jotta voimme taata kaikille mahdollisimman turvallisen koulutustilaisuuden.

Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä.

Toimiva työsuhde | webinaari 27.10.2021

Webinaari järjestetään keskiviikkona 27.10.2021 klo 13-17. Kouluttajina toimivat Aptan asiantuntijat ja osallistujilla on mahdollisuus esittää chatin kautta kysymyksiä koko koulutuksen ajan. Webinaari tallennetaan ja tallenne on katsottavissa marraskuun loppuun saakka.

Koulutuksessa käydään läpi työsuhteisiin liittyviä seuraavia perusasioita:

  • miten varmistat onnistuneen rekrytoinnin
  • työsopimus ja työsuhteen ehdot
  • esimiehen rooli ja tehtävät
  • haastavat tilanteet työyhteisössä – miten puutun niihin oikein?

Koulutuksen hinta jäsenille on 145 €. Voit ilmoittautua webinaariin tästä.

Uusi YT-laki – mikä muuttuu? | webinaari 30.11.2021 

YT-laki uudistetaan kokonaan, ja uusi laki tulee aikaisintaan voimaan 1.1.2022. Tarkempi voimaantulopäivä selviää syksyn kuluessa.

Lakiin on tulossa uusia velvoitteita. Työnantajalle tulee velvollisuus mm. jatkuvaan vuoropuheluun eli tiedottamiseen ja entistä säännöllisempiin yt-neuvotteluihin laajasta joukosta asioita.

Työvoiman vähentämistä ja muita suuria muutoksia koskevat neuvottelut ovat jatkossa muutosneuvotteluita, joihin liittyisi uusia velvoitteita työnantajille.

Koulutus järjestetään webinaarina keskiviikkona 30.11.2021 klo 13-17. Tilaisuudesta tehdään tallenne ja se on katsottavissa 28.2.2022 saakka.

Live-lähetyksen aikana osallistujilla on mahdollista esittää luennoitsijoille Chat -kysymyksiä. Luennoitsijoina toimivat Kirsi Mäkinen ja Lasse Johansson.

Koulutuksessa käymme läpi seuraavia asioita:

  • Lain keskeiset muutokset
  • Mitä tarkoittaa jatkuva vuoropuhelun konsepti, vuoropuhelun kohde, tiedonantovelvoitteet
  • Työyhteisön kehittämissuunnitelma
  • Muutosneuvottelut
  • Valvonta ja laiminlyöntien seuraamukset

Webinaarin tarkempi sisältö päivittyy syksyn kuluessa. Tule kuulemaan mikä muuttuu.

Koulutuksen hinta jäsenille on 145 €. Voit ilmoittautua webinaariin tästä.

EK-Tieto

APTAN jäsenet voivat osallistua myös EK-Tieto Oy:n järjestämään monipuoliseen koulutukseen. Yhtiö myy myös erilaisia lomakkeita ja kirjallisuutta jäsenhintaan.

Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskeskus järjestää mm. palvelualoille työsuojelun peruskoulutusta, työhyvinvointikoulutusta ja esimieskoulutusta. Koko koulutustarjontaan voit tutustua tästä.