1.6.2015

Jäsentiedote 6/2015

1. Aptan uudeksi asiantuntijaksi on valittu OTM Lasse Johansson
2. Työnantajan 9 kk:n takaisinottovelvollisuus eli työntarjoamisvelvoite
3. Poissaolo-oppaan verkkoversio on päivitetty
4. Työhyvinvointi johtamalla – koulutus apteekkareille ja apteekkien esimiehille
5. Aptan jäsenpalvelu on kesälomalla 13.-31.7.

1. Aptan uudeksi asiantuntijaksi on valittu OTM Lasse Johansson

Oikeustieteen maisteri Lasse Johansson (34) on valittu Aptan uudeksi asiantuntijaksi. Hän aloittaa tehtävässä 24.8.2015. Lasse Johansson on toiminut pitkään Suomen Ekonomien työsuhdelakimiehenä.

2. Työnantajan 9 kk:n takaisinottovelvollisuus eli työntarjoamisvelvoite

Työnantajalla on velvollisuus tarjota työtä taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä irtisanomalleen työntekijälle, jos työnantaja tarvitsee työntekijöitä 9 kuukauden kuluessa irtisanomisajan päättymisestä tehtäviin, jotka ovat samoja tai samankaltaisia kuin ne tehtävät, joita irtisanottu teki ennen työsuhteen päättymistä.

Takaisinottovelvollisuus ei koske tilanteita, joissa henkilö on irtisanottu henkilökohtaisilla syillä. Takaisinottovelvollisuutta ei myöskään ole tilanteissa, joissa työsuhteen päättymisen syynä on ollut työsopimuksen purkaminen, työntekijän suorittama irtisanominen tai määräaikaisen sopimuksen päättyminen.

Lue lisää tästä.

3. Poissaolo-oppaan verkkoversio on päivitetty

Aptan nettisivuilta löytyvä Apteekkialan opas työpaikan poissaolotilanteisiin on päivitetty. Uudistetussa verkkoversiossa on huomioitu osasairauspäivärahaan ja vuorotteluvapaaseen tulleet muutokset sekä työehtosopimusten lääkärintodistuksen toimittamiskäytännön muutokset. Päivitetty opas on täällä.

4. Hyvinvointia johtamalla – koulutus apteekkareille ja apteekin esimiehille

Apteekkien Eläkekassa järjestää alueellisia koulutustilaisuuksia työhyvinvoinnin johtamisesta apteekkien esimiehille. Koulutuspäivän aiheena on kuinka onnistumme lisäämään työhyvinvointia johtamalla, kuinka hyödynnämme työterveyshuoltoa ja kuinka selviydymme haastavista tilanteista työpaikalla.

Maksuttomat tilaisuudet ovat osa Apteekkien Eläkekassa työhyvinvoinnin edistämistyötä. Kouluttajina toimivat Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijat. Koulutuspäivät, paikkakunnat ja ohjelma löytyvät täältä.

5. Aptan jäsenpalvelu on kesälomalla 13.-31.7.

Toimistomme on kesälomalla 13. – 31.7. välisen ajan. Lomien aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta ’usein kysyttyjä kysymyksiä’ -osiosta. Kysymyksiin ja vastauksiin voit tutustua tarkemmin tästä. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta. Niihin pääset suoraan tästä.

Työsuhteen päättämistilanteissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin tästä  ja irtisanomisen edellytyksiin tästä.

Näissä asioissa on hyvä muistaa, että varoitus tulisi antaa ja työsuhde päättää kohtuullisen ajan kuluessa tapahtuneesta. On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen ja purkaminen edellyttää aina erittäin painavaa syytä. Purkamisesta voit lukea lisää tästä.

Mikäli et saa vastausta yllä olevista linkeistä, ja ongelmasi on akuutti, voit lähettää sähköpostia etunimi.sukunimi@apta.fi. Vastaamme mahdollisuuksiemme mukaan ja viimeistään lomalta palattuamme.

Aurinkoista kesää!