8.2.2013

Jäsentiedote 2/2013

1. Työmarkkinaseminaari 15.-17. toukokuuta
2. Kevään arkipyhälyhennykset
3. APTA-rahaston apurahat
4. Farmaseuttisen henkilöstön apteekkieräkyselyn tulokset

1. Työmarkkinaseminaari 15. – 17. toukokuuta

Apteekkien työmarkkinaseminaari järjestetään 15.-17.5.2013 laivaristeilynä Tukholmaan. Seminaarissa käsitellään mm. ajankohtaista työmarkkinatilannetta, valmistautumista syksyn neuvottelukierrokseen, Suomen talousnäkymiä, esimiehen oikeuksia ja velvoitteita, apteekkitoiminnan kehittämistä sekä apteekkarin vaihdokseen ja sairauspoissaoloihin liittyviä työsuhdeongelmia.

Toivomme erityisesti vähemmän aikaa yrittäjinä toimineiden apteekkarien ja työsuhdeasioita hoitavien proviisorien entistä runsaampaa osallistumista. Tule oppimaan uutta, päivittämään tietojasi sekä tapaamaan kollegoitasi ja tuttujasi.

 Toisena seminaaripäivänä käsittelemme myös osallistujien ennakkoon lähettämiä työsuhde- ja eläkekysymyksiä. Niitä voit lähettää netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai osoitteeseen jukka.koskipirtti@apta.fi. Kysymykset käsitellään nimettöminä.

Ohjelma ilmoittautumisohjeineen ja hintatietoineen löytyy täältä.

2. Kevään arkipyhälyhennykset

Arkipyhät lyhentävät farmaseuttisen henkilöstön ja apteekin työntekijöiden säännöllistä työaikaa seuraavasti:

  • pääsiäinen aiheuttaa kaksi lyhennystä
  • vapunpäivä, helatorstai ja juhannus aiheuttavat kukin yhden työajan lyhennyksen

 Lisää lyhennysten toteuttamisesta löytyy täältä.

3. APTA-rahaston  apurahat

Apteekkien Työnantajaliiton hallitus on jakanut hallinnoimastaan rahastosta seuraavat apurahat:

  • proviisori Minna Uusitalo, 1.500 euroa, PD-tutkinnon tutkimusaihe: Asiakaspalvelun johtaminen suurissa kaupunkiapteekeissa
  • proviisori Lenita Jokinen, 1.500 euroa, PD-tutkinnon tutkimusaihe: Apteekkitoiminnan kehittäminen: apteekkareiden näkemyksiä.

Onnittelut apurahojen saajille.

Apurahat ovat jatkuvasti haettavissa. Hakemukset käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Apurahojen myöntämiskriteerit, hakuohjeet ja -lomake löytyvät osoitteesta  https://apta.fi/apteekkien-tyonantajaliiton-apurahat/.

4. Farmaseuttisen henkilöstön apteekkieräkyselyn tulokset

Työnantajaliitto teki tammikuussa sähköpostikyselyn farmaseuttisen henkilöstön joulukuun apteekkierän toteutuksesta. Kyselyyn vastasi 344 apteekkaria. Vastausprosentti oli 55,8. Kiitokset kaikille vastanneille.

Kokonaisuutena erän jakaminen sujui hyvin, jopa paremmin kuin edellisellä kerralla. Hyvä asiakaspalvelu on edelleen käytetyin jakoperuste. Lähes 60 % oli jakanut erän enintään puolelle farmaseuttisesta henkilöstöstä. Valtaosa apteekkareista käytti jakomenettelyä, jossa keskustelut käytiin luottamusmiehen kanssa. Yksimielisyyteen tai sopimukseen näissä neuvotteluissa päästiin noin 90 %:ssa apteekkeja. Sama määrä vastaajia kertoi yhteistyön osapuolten kesken sujuneen hyvin tai melko hyvin. Enemmistö kantansa kertoneista myös näkee apteekkierän käyttökelpoisena instrumenttina tulevaisuudessa. Apteekkierän osuutta kokonaispalkankorotuksesta ei sen sijaan haluta kasvattaa nykyisestä.

Kooste kyselyn vastauksista ja vertailu vuoden 2011 kyselyn vastauksiin löytyy täältä.