11.1.2018

Jäsentiedote 1/2018

1. Työehtosopimusneuvottelut Pamin kanssa alkavat
2. Kevään arkipyhälyhennykset
3. Harjoittelijoiden, opiskelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkaus
4. Vuosilomakoulutus lähestyy – muista ilmoittautua viimeistään 8.2. mennessä!

1. Työehtosopimusneuvottelut Pamin kanssa alkavat 

Apta ja Pam aloittavat työehtosopimusneuvottelut 17.1. Apteekkien työntekijöiden työehtosopimus päättyy 31.1.2018. Nykyiset työehtosopimusmääräykset ovat kuitenkin voimassa kunnes uusi sopimus on tullut voimaan tai neuvottelut jommankumman osapuolen toimista on todettu päättyneeksi. Kerromme neuvottelujen etenemisestä tulevissa tiedotteissa sekä verkkosivuillamme. 

2. Kevään arkipyhälyhennykset  

Keväällä (helmi-kesäkuussa) työaikaa lyhentäviä arkipyhiä on viisi ellei vuosityöajan pidentämisen yhteydessä paikallisesti ole sovittu siitä, että jokin näistä arkipyhistä ei lyhennä työaikaa.  

Työajan lyhennys annetaan lyhentävän päivän sisältävällä periodilla ja se annetaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisena vapaana. Ellei yhdenjaksoisen vapaa ole mahdollista, lyhennetään periodin tuntimäärää muulla tavalla.  

Kevään lyhentävät päivät:
– Huhtikuu: pääsiäinen aiheuttaa kaksi lyhennystä (pitkäperjantai 30.3 ja toinen pääsiäispäivä 2.4)  
– Toukokuu: vappu (1.5.) ja helatorstai (10.5.) aiheuttavat yhden lyhennyksen
– Kesäkuu: juhannusaatto (22.6) aiheuttaa yhden työajan lyhennyksen.   

Lyhennysten toteuttamisesta voit lukea lisää tästä

3. Harjoittelijoiden, opiskelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkaus  

Kesätöiden haku alkaa pian. Ennen kuin apteekkiin palkataan uutta työvoimaa, on otettava huomioon työsopimuslain määräykset, jotka koskevat lomautettuja, taloudellisilla tai tuotannollisilla syillä irtisanottuja ja osa-aikaisia työntekijöitä.  

Lisätietoja nuorten ja harjoittelijoiden palkkaamisesta ja maksettavasta palkasta löytyy täältä. Mikäli työehtosopimusneuvottelut Pamin kanssa johtavat ennen kesää voimaan tuleviin palkankorotuksiin, ilmoitamme niistä erikseen myöhemmin. 

4. Vuosilomakoulutus lähestyy – muista ilmoittautua viimeistään 8.2. mennessä! 

Vuosilomapäivä järjestetään torstaina 15.2.2018 Helsingissä (klo 10.15-16.30). Tule päivittämään tietosi ajan tasalle ja ilmoittaudu viimeistään 8.2. mennessä. 

Koulutuksen hinta on 340 € + alv 24 %, ei jäseniltä 440 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy koulutusmateriaali, aamiainen, lounas ja päiväkahvi. 

Voit lukea lisää päivän aiheista täältä tai voit ilmoittautua suoraan koulutukseen tästä.