17.6.2019

Työsuhdeneuvonta on suljettu 15.–27.7. välisen ajan (viikot 29–30).

Toimistomme on kiinni 15.–27.7. välisen ajan (viikot 29–30).

Tänä aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta.

Työntekijän laiminlyönteihin ja työsuhteen päättämistilanteisiin liittyvissä asioissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin ja irtisanomisen edellytyksiin. Näissä tilanteissa täytyy muistaa, että varoitus tulisi antaa kohtuullisessa ajassa laiminlyönnistä, eli tietenkin mahdollisimman pian tai muutaman viikon sisällä. Mikäli työsuhteen päättämiskynnys ylittyy, työsuhde tulee myös päättää kohtuullisen ajan kuluessa tapahtuneesta.

On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto, ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen.

Purkaminen edellyttää aina erittäin painavaa syytä. Mikäli apteekissa tulee tilanne, jossa joudutaan miettimään työsuhteen päättämistä, ei asiassa kannata hätäillä. Purkamisen suorittamiseenkin on kuitenkin aikaa 14 vuorokautta purkuperusteen ilmaannuttua työnantajan tietoon. Purkamisesta voit lukea lisää täältä.

Mikäli et saa vastausta yllä olevista linkeistä, ja ongelmasi on edelleen erityisen akuutti, ota yhteyttä uudelleen 29.7. tai sen jälkeen. Työsuhdeneuvontanumeromme on 09 1728 53.

Lasse Johansson on lomalla 24.6.-6.7. ja 15.-27.7.

Kirsi Mäkinen on lomalla 8.7.-3.8.