17.6.2024

Työsuhdeneuvonta on kesätauolla 15.7.-2.8.

Työsuhdeneuvonta on kesällä suljettu 15.7–2.8.2024 välisen ajan. Tänä aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta työnantajan tietopankista ja usein kysytyistä kysymyksistä. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta.  

Työntekijän laiminlyönteihin ja työsuhteen päättämistilanteisiin liittyvissä asioissa kannattaa tutustua tarkemmin usein kysyttyjen kysymysten kautta. Tärkeintä on muistaa, että varoituksen voi antaa vielä kohtuullisen ajan kuluessa laiminlyönnistä, ja tämä voi tarkoittaa jopa muutamaa viikkoa. Vain purkutilanteet on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun työnantaja saa tiedon purkuperusteesta. On tärkeä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto, ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen.  Purkaminen edellyttää aina erittäin painavaa syytä.

Älä kuitenkaan hätiköi missään työsuhteen päättämistä koskevassa asiassa.

Mikäli harkitset mahdollisia sopeuttamistoimenpiteitä, niitä koskeviin asioihin kannattaa valmistautua ajan kanssa. Näihinkin asioihin löydät apua usein kysytyistä kysymyksistä. Kerää riittävät tiedot niistä perusteista, mihin sopeuttamistoimet apteekissasi perustuisivat ja ota meihin yhteyttä 5.8. alkaen, niin käymme yhdessä läpi valmiutesi suunnittelemiisi toimenpiteisiin. Samalla kartoitamme muut vaihtoehdot.

Kesätauon jälkeen työsuhdeneuvontamme palvelee normaalisti numerossa 09 1728 53 ja työsuhdeneuvonnan sähköpostit kannattaa lähettää henkilökohtaisiin sähköposteihin (etunimi.sukunimi@apta.fi). 

Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.