18.6.2014

Jäsentiedote 8/2014

1. Henkilöstösuunnitelmien mallipohjia jäsenille
2. Ruotsinkieliset työehtosopimukset
3. Aptan toimisto on lomalla 14.7. – 1.8.

1. Henkilöstösuunnitelmien mallipohjia jäsenille

Apta kehittää palvelujaan. Apteekeille tarkoitettuja henkilöstösuunnitelmien mallipohjia löytyy SAL:n ylläpitämästä Prosalkusta. Sivuilta löytyvät henkilöstösuunnitelman, koulutussuunnitelman, tasa-arvosuunnitelman, työsuojelun toimintaohjelman, työterveyshuollon toimintasuunnitelman päihdeohjelman, sähköpostiohjesäännön, ja yrityksen rekisteriselosteen mallipohjat ohjeineen.

Edellä mainituista suunnitelmista lakisääteisiä ovat henkilöstö- ja koulutussuunnitelma (vähintään 20 työntekijää työllistävä yritys), tasa-arvosuunnitelma (vähintään 30 työntekijää työllistävä yritys), työsuojelun toimintaohjelma, työterveyshuollon toimintasuunnitelma ja yrityksen rekisteriseloste. Päihdeohjelma on laadittava, mikäli työnantaja suunnittelee huumetestien suorittamista työhön otettaessa tai työsuhteen aikana. Sähköpostiohjesäännön laatiminen on vapaaehtoista.

Koulutussuunnitelma on edellä mainitusta poiketen pakollinen alle 20 henkeä työllistävissä apteekeissa, mikäli apteekki hakee erillistä koulutusvähennystä verotuksessa.

Ne apteekit jotka eivät ole SAL:n jäseniä, voivat pyytää mallipohjat sähköisenä Aptasta.

2. Ruotsinkieliset työehtosopimukset

Farmaseuttisen henkilöstön ruotsinkielinen työehtosopimus löytyy nettisivuiltamme https://apta.fi/kollektivavtal. Työehtosopimusten tekstimuutokset on merkitty sivun reunaan pystyviivalla.

Apteekkien työntekijöiden ruotsinkielinen työehtosopimus löytyy myös nettisivuilta parin viikon kuluttua.

3. Aptan toimisto on lomalla 14.7.-1.8.

Toimistomme on kesälomalla 14.7.-1.8. välisen ajan. Lomien aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta ’usein kysyttyjä kysymyksiä’ -osiosta. Kysymyksiin ja vastauksiin voit tutustua tarkemmin tästä. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista sekä poissaoloista. Niihin pääset suoraan tästä.

Työsuhteen päättämistilanteissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin tästä ja irtisanomisen edellytyksiin tästä. Näissä asioissa on hyvä muistaa, että varoitus tulisi antaa ja työsuhde päättää kohtuullisen ajan kuluessa tapahtuneesta. On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen ja purkaminen edellyttää aina erittäin painavaa syytä. Purkamisesta voit lukea lisää tästä.

Mikäli  et saa vastausta yllä olevista linkeistä, ja ongelmasi on akuutti, voit lähettää sähköpostia etunimi.sukunimi@apta.fi. Vastaamme mahdollisuuksiemme mukaan ja viimeistään lomalta palattuamme.

Hyvää Juhannusta ja Aurinkoista kesää

Apteekkien Työnantajaliitto