10.4.2017

Jäsentiedote 4/2017

1. Vielä ehdit ilmoittautua Henkilöstöjohdon päiville
2. Loma-aikaan liittyviä vinkkejä työnantajalle – muistathan ohjeistaa mm. poissaoloilmoituskäytännöistä loma-aikana
3. Uutta perhevapaakustannusten kertakorvausta voi hakea Kelasta toukokuusta alkaen
4. PAMin luottamushenkilöiden täydennyskoulutuksen ajankohta muuttunut
5. Aptan apurahat jatkuvassa haussa

1. Vielä ehdit ilmoittautua Henkilöstöjohdon päiville

 Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan johtamiseen liittyvistä tärkeistä aiheista Haikon kartanoon 18.-19.5.2017.

Seminaari on kaksipäiväinen ja suunnattu apteekkareille sekä apteekin esimiestyötä tekeville proviisoreille.

Ilmoittautumiset toivotaan 24.4. mennessä, jolloin yleinen ilmoittautumislinkki suljetaan. Tämän jälkeen vapaita paikkoja voi tiedustella Miia Luukkaiselta miia.luukkainen(a)kauppa.fi ja numerosta 040 551 8338, viimeinen mahdollinen ilmoittautumispäivä on 3.5., mikäli paikkoja on jäljellä.

Voit lukea seminaarista tarkemmin täältä.

Ilmoittaudu tästä

2. Loma-aikaan liittyviä vinkkejä työnantajalle – muistathan ohjeistaa mm. poissaoloilmoituskäytännöistä loma-aikana

Olemme koonneet verkkosivuillemme ohjeita, jotka työnantajan on hyvä tarkistaa ennen lomakauden alkua. Tietoa löytyy esimerkiksi vuosilomalla sairastumisesta. Työpaikalla on hyvä ajoissa kerrata pelisäännöt, joita loma-ajan poissaolotilanteissa noudatetaan. Lue lisää täältä.

3. Uutta perhevapaakustannusten kertakorvausta voi hakea Kelasta toukokuusta alkaen

Työnantaja voi hakea perhevapaakorvausta Kelasta toukokuusta alkaen. Etuus on 2 500 euron suuruinen kertakorvaus, joka maksetaan naispuolisen työntekijän palkallisen äitiysvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainvapaan perusteella.

Perhevapaakorvaus on uusi etuus työnantajalle, joka maksaa kokoaikaiselle työntekijälleen palkkaa vähintään kuukauden äitiysvapaan ajalta.

Työnantaja voi hakea perhevapaakorvausta kustannuksista, jotka aiheutuvat naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta. Perhevapaakorvausta koskevaa lakia sovelletaan tilanteisiin, jossa ensimmäinen maksettava äitiysrahapäivä tai adoptioäidin vanhempainrahapäivä on 1.4.2017 tai sen jälkeen.

Perhevapaakorvauksen edellytyksenä on, että työsuhde on kestänyt 3 kuukautta ennen äitiys- tai adoptioäidin vanhempainvapaan alkamista ja että työsuhde kestää vähintään vuoden. Lue lisää täältä.

Perhevapaakorvauksen hakemisella ei kuitenkaan ole kiire vielä toukokuussa, koska hakuaikaa on jopa 6 kuukautta vanhempainrahakauden päättymisestä.

Perhevapaakorvauksen hakemisen verkkoasiointi aukeaa 20.5.

Vuosilomakustannuskorvausten hakemiseen perhevapaan ajalta voit tutusta täältä.

4. PAMin luottamushenkilöiden täydennyskoulutuksen ajankohta muuttunut

Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestämä työnantajatuen piiriin kuuluvaan täydennyskoulutuksen kurssipäivään on apteekin työntekijöiden osalta tullut päivämäärämuutos.

Täydennyskoulutus apteekin luottamushenkilöille (5 pv) järjestetään kahdessa osassa 11.–12.10 ja 24.–26.10. Alun perin ensimmäinen jakso oli sovittu pidettäväksi 4.-5.10. Täydennyskoulutus järjestetään Tampereella.

5. Aptan apurahat jatkuvassa haussa

Aptan jatkuvassa haussa olevat apurahat on tarkoitettu apteekkialan ja farmasian jatko- ja täydennyskoulutusopiskelijoille. Apuraha voidaan myöntää jatko-opintoihin, jotka tähtäävät farmasian lisensiaatin tai tohtorin tutkintoon tai apteekkifarmasian erikoistumisopintoihin.

Apurahan myöntämisen edellytyksenä on, että opintoihin sisältyvä tutkimus liittyy aiheeltaan apteekkialan työnantajana tai yrittäjänä toimimiseen. Tutkimuksen aiheena voi olla esimerkiksi apteekin talous, johtaminen, henkilöstöhallinto, palkitseminen tai työhyvinvointi.

Apurahaa ei myönnetä suoriin palkkakustannuksiin.

Apuraha voidaan myöntää myös muun kuin farmasian alan jatko- ja täydennyskoulutusopiskelijalle silloin, kun tutkimus aiheeltaan täyttää edellä olevat ehdot.

Hakemuslomake löytyy täältä.