13.4.2012

Jäsentiedote 4/2012

1. Työmarkkinaseminaari lähestyy – oletko ilmoittautunut ?
2. Ansiokehitystietoja lokakuu 2011
3. Apteekkien työntekijöiden palkankorotukset 1.5.2012
4. APTA-rahaston apurahat

1. Työmarkkinaseminaari lähestyy – oletko ilmoittautunut?

Seminaari järjestetään 22.-24.5.2012 Silja Serenadella Tukholman risteilynä. Muista ilmoittautua viimeistään perjantaina 27.4.
Seminaarissa käsitellään mm. seuraavia ajankohtaisia aiheita:

• Pitkiin sairauslomiin liittyvät lainsäännökset muuttuvat 1.6.2012. Tiedätkö mitä ovat 30, 60 ja 90 päivän säännöt? Ylilääkäri Jan Schugk EK:sta kertoo mitä työnantajalta jatkossa edellytetään.

• Varsin kattava raamiratkaisu solmittiin viime vuoden lopulla. Miltä työmarkkinat näyttävät raamin jälkeen ja miten tästä pitäisi jatkaa? Elinkeinoelämän näkemyksistä kertoo johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen EK:sta.

• Suomalaisesta työelämästä esitetään mitä erilaisimpia väitteitä, mm. nuoret väsyvät töissä ja pätkätyöt lisääntyvät jatkuvasti. Miten asiat oikein ovat? Johtaja Matti Apunen EVA:sta murtaa työelämän myyttejä.

• Mietitkö muutosprosessin toteuttamista, haastavan tilanteen ratkaisua tai johtamisroolin haltuunottoa uudessa apteekissa? Johtaja Jari Taipale JTO:sta kertoo Coachingin mahdollisuuksista näissä tilanteissa.

• Lääkekorvaustyöryhmä on tehnyt ehdotuksena. Miten lääkekorvausjärjestelmää ja apteekkien palveluja tulisi kehittää niin, että apteekkien toiminta on kestävällä pohjalla? Alan näkymistä kertoo talous- ja hallintojohtaja Ilkka Harjula SAL:sta.

• Suomessa on vain 7 yritys- tai alakohtaista eläkekassaa, yksi näistä on Apteekkien Eläkekassa. Mitä hyötyä omasta eläkekassasta on apteekkarille? Vastauksen antaa AE:n toimitusjohtaja Hannu Hokka.

• Mitä apteekkarin tulisi tietää, kun työntekijä haluaa lähteä opinto- tai vuorotteluvapaalle. Työnantaja oikeuksista ja velvollisuuksista kertoo Jukka Koskipirtti.

• Lisäksi Kirsi Mäkinen antaa vastaukset työsuhdeasioiden yleisimpiin pulmatilanteisiin. Käsittelemme myös osallistujien ennakkoon lähettämät työsuhde- ja eläkekysymykset. Lähetä ne netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai osoitteeseen jukka.koskipirtti@apta.fi. Kysymykset käsitellään nimettöminä.

Tarkempi ohjelma ilmoittautumisohjeineen löytyy täältä.

2. Ansiokehitystietoja lokakuu 2011

Osoitteesta https://apta.fi/tilastot-ja-selvitykset/ löydät apteekkien ammattinimikekohtaisia tilastotietoja, EK:n eri sopimusalojen kuukausipalkkatilaston sekä apteekkien tilastopaketin pdf-tiedostona. Ansiokehityksen vertailu eri alojen välillä on hankalaa, koska palkankorotusten ajankohta, lukumäärä ja suuruus vaihtelevat toimialoittain.

3. Apteekkien työntekijöiden palkankorotukset 1.5.2012

Yleiskorotusta (1,6 %), apteekkierää (0,8 %) ja kertaerää (150 €) koskevat ohjeet löytyvät jäsentiedotteesta 2/12.

4. APTA-rahaston apurahat

Apurahojen seuraava hakuaika päättyy 30.6.2012. Hakemukset käsitellään elokuussa. Hakuohjeet ja -lomake löytyvät osoitteesta  https://apta.fi/apteekkien-tyonantajaliiton-apurahat/

Terveisin

APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITTO

Jukka Koskipirtti