17.2.2014

Jäsentiedote 3/2014

1. Koululaisten kesäharjoitteluohjelma vuosina 2014 – 2016
2. Harjoittelijoiden, opiskelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkaus

1. Koululaisten kesäharjoitteluohjelma vuosina 2014 – 2016

Apteekkien Työnantajaliitto ja Palvelualojen ammattiliitto ovat sopineet koululaisten kesäharjoitteluohjelmasta vuosille 2014 – 2016. Tällä sopimuksella pyritään edistämään nuorten pääsyä työelämään. Ohjelman tarkoitus on tukea peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten, ammattistarttilaisten ja lukiolaisten mahdollisuuksia tutustua työelämään ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman puitteissa. Kahdelta viikolta tai 10 työpäivältä maksettava palkka on ensi kesänä 340 euroa. Se sisältää lomakorvauksen. Harjoittelujakso voidaan sijoittaa 1.6. – 31.8. väliselle ajalle.

Harjoittelijan päivittäinen työaika on enintään 6 tuntia. Työvuorojen tulee olla yhdenjaksoisia ja ne sijoitetaan maanantaista – perjantaihin kello 8 – 18.

Sopimus kesäharjoitteluohjelmasta löytyy täältä. Sopimuksen liitteenä on sopimuspohja, jota Apta ja PAM suosittelevat käyttämään kesäharjoitteluohjelman mukaisissa työsuhteissa.

2.  Harjoittelijoiden, opiskelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkaus

Ennen kuin apteekkiin palkataan uutta työvoimaa, on otettava huomioon työsopimuslain määräykset, jotka koskevat lomautettuja, taloudellisilla tai tuotannollisilla syillä irtisanottuja ja osa-aikaisia työntekijöitä.

Muistio asiasta löytyy täältä.

 Terveisin

 APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITTO

Jukka Koskipirtti