16.1.2017

Jäsentiedote 1/2017

1. Tarvitsetko eväitä esimiestyön arjen sujuvoittamiseksi? Ilmoittaudu Henkilöstöjohdon Päiviimme 18.-19.5.2017
2. Työsuhdepäivä 2.2. Kuopiossa peruttu – uusi ajankohta 4.4. Helsingissä
3. Jäsenmaksulaskut lähtevät tammi-helmikuun vaihteessa
4. Kevään arkipyhälyhennykset

1. Tarvitsetko eväitä esimiestyön arjen sujuvoittamiseksi? Ilmoittaudu Henkilöstöjohdon Päiviimme 18.-19.5.2017

Järjestämme jälleen apteekkareille ja apteekissa esimiehenä toimiville proviisoreille perinteiset Henkilöstöjohdon Päivät, joissa on tarjolla vinkkejä joustavaan arkeen ja sujuvaan työhön. Kaksipäiväinen seminaariimme järjestetään tänä vuonna Haikon kartanossa 18.-19.5.2017. 

Seminaarissa esiintyy muun muassa johdontyönohjaaja, KTM, Nora Ojala johtamisentalo Pregosta. Nora Ojala on työskennellyt johtamisen kehittämisen teemojen parissa 2000-luvun alusta saakka ja on yksi Pregon perustajista. Hänellä vankka kokemus johtamisesta sen eri näkökulmista.

Kuulemme myös esimerkkitapauksen siitä, miten apteekkari selvisi apteekkarin alkutaipaleesta ja päätyi hyvin toimivaan työyhteisöön.

Päivien aikana käsitellään myös muita esimiesarjen kannalta tärkeitä asioita, kuten vuoden alusta voimaan tulleiden työlainsäädännön ja eläkeuudistuksen muutosten merkitystä. Käymme läpi myös tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuvaa työvoiman vähentämistä ja muita ajankohtaisia työsuhdeasioita.

Henkilöstöjohdon Päivien ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Tule mukaan!

Koulutuspäivien tarkempaan ohjelmaan voit tutusta täältä.

Ilmoittaudu seminaariin täältä.

2. Työsuhdepäivä 2.2. Kuopiossa peruttu – uusi ajankohta 4.4. Helsingissä

Vähäisen osallistujamäärän vuoksi joudumme peruuttamaan Kuopiossa järjestettävän työsuhdepäivän. Koulutus siirretään Helsinkiin tiistaille 4.4.2017.

Koulutuksessa käydään läpi työsuhteen tekemistä ja siihen liittyviä asioita mm. koeaikaa ja siihen tulleita lakimuutoksia. Käymme läpi myös erilasia työsuhteen solmimiseen sekä päättämiseen liittyviä asioita.

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä täällä.

3. Jäsenmaksulaskut lähtevät tammi-helmikuun vaihteessa

Aptan laskutuspalveluntuottaja on vaihtunut, mikä takia laskut jäsenmaksuista lähtevät tänä vuonna aikaisemmista hiukan tavallista myöhemmin. Lähetämme jäsenmaksukyselyyn perustuvat jäsenmaksulaskut kuitenkin tammi-helmikuun vaihteessa.

Aptan jäsenmaksu vuonna on 2017 0,125 % edellisen vuoden palkkasummasta, kuitenkin vähintään 225 euroa. EK:n tämän vuoden jäsenmaksua on alennettu 20 %. Se on pienille yrityksille tänä vuonna 0,043 % edellisen vuoden palkkasummasta, kuitenkin vähintään 50 euroa.

4. Kevään arkipyhälyhennykset

Tänä keväänä työaikaa lyhentäviä arkipyhiä on viisi, ellei vuosityöajan pidentämisen yhteydessä paikallisesti ole sovittu, että jokin näistä arkipyhistä ei lyhennä työaikaa.

Työajan lyhennys annetaan lyhentävän päivän sisältävällä periodilla ja se annetaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisena vapaana. Ellei yhdenjaksoisen vapaa ole mahdollista, lyhennetään periodin tuntimäärää muulla tavalla.

Kevään lyhentävät päivät:

  • Huhtikuu: pääsiäinen aiheuttaa kaksi lyhennystä (pitkäperjantai 14.4. ja toinen pääsiäispäivä 17.4)
  • Toukokuu: vappu (1.5. )ja helatorstai (25.5.) aiheuttavat molemmat yhden lyhennyksen
  • Kesäkuu: juhannusaatto (23.6) aiheuttaa yhden työajan lyhennyksen

Lisätietoa arkipyhälyhennyksistä löydät täältä.