26.1.2024

Harjoittelijoiden, opiskelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkaus

Kesätyön hakuaika lähestyy. Työnantajan on huomioitava tietyt työsopimuslain määräykset ennen harjoittelijoiden, opiskelijoiden, koululaisten tai muun uuden työvoiman palkkaamista. Erityistä huomiota tulee kiinnittää lisätyöntarjoamisvelvollisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantajan on tarjottava ensin kaikille omille osa-aikaisessa työsuhteessa oleville työntekijöilleen mahdollisuus lisätunteihin (lisätyötä), ennen kuin tarjolla olevaa työtä on mahdollista tarjota kesätyöntekijöille.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelusopimus on voimassa kesällä 2024. Kesäharjoittelijan työsuhde voidaan sijoittaa ajalle 1.6.–31.8. Työsuhde voi kestää yhdenjaksoisesti 10 päivää ja se tulee sijoittaa maanantaista perjantaihin kello 8.00 – 18.00 väliselle ajalle. Päivittäinen työaika on enintään 6 tuntia. ja koululaisen välille sovittu harjoittelujakso kestää kymmenen päivää ja apteekki maksaa siitä nuorelle 395 euron kertakaikkisen korvauksen lomakorvauksineen.

Alla olevasta linkistä löydät tarkemmat ohjeet nuorten työllistämisestä, sekä tutustu työelämään -ja tienaa harjoittelua koskevan ohjeistuksen sekä siihen liittyvän työsopimuslomakkeen.

Lue tarkemmat ohjeet tästä.