24.6.2020

Aptan työsuhdeneuvonta on suljettu 20.-24.7. välisen ajan (viikon 30)

Aptan toimisto on suljettu 20.-24.7. välisen ajan. Tänä aikana saat apua moniin työsuhdepulmiin verkkosivuillamme olevasta Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta. Apunasi toimivat myös oppaamme vuosilomista, poissaoloista sekä työajasta. 

Työlainsäädännön määräaikaisista poikkeuksista voit lukea tästä

Työntekijän laiminlyönteihin ja työsuhteen päättämistilanteisiin liittyvissä asioissa kannattaa tutustua myös varoituksen antamista koskeviin ohjeisiin ja irtisanomisen edellytyksiin. On myös hyvä muistaa, että työsopimuksen purkaminen on työsopimuksen irtisanomista järeämpi vaihtoehto, ja siten työsopimuksen purkuun on oltava vakavammat perusteet kuin työsopimuksen irtisanomiseen. Mikäli apteekissa tulee tilanne, jossa joudutaan miettimään työsuhteen päättämistä, ei asiassa kannata hätäillä. Purkamisen suorittamiseenkin on kuitenkin aikaa 14 vuorokautta purkuperusteen ilmaannuttua työnantajan tietoon. Purkamisesta voit lukea lisää täältä

Työsuhdeneuvontamme palvelee muutoin normaalisti numerossa 09172853 ja työsuhdeneuvonnan sähköpostit kannattaa lähettää henkilökohtaisiin sähköposteihin (etunimi.sukunimi@apta.fi). 

Voit myös tutustua lyhyisiin videotallenteiisiin täältä.

Lasse Johansson on kesälomalla 6.-25.7. välisen ajan. 

Kirsi Mäkinen on kesälomalla 20.7.-15.8. välisen ajan. 

Hyvää kesää!