22.2.2023

Tutustu työelämään ja tienaa -sopimus, kesät 2023 ja 2024

Päivitetty 28.2.2023

Apta ja Palvelualojen ammattiliitto Pam ovat neuvotelleen Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksesta seuraavalle kahdelle vuodelle. Sopimus on nyt voimassa.

Kesäharjoitteluohjelma on voimassa kesällä 2023 ja 2024 aiempien vuosien tapaan. Alta olevasta linkistä löytyvät tarkemmat tiedot.

Apteekki voi tarjota nuorelle harjoittelupaikkaa. Apteekin ja koululaisen välille sovittu harjoittelujakso kestää kymmenen päivää ja apteekki maksaa siitä nuorelle 395 euron korvauksen.

Kesäharjoittelijan työsuhde voidaan sijoittaa ajalle 1.6.–31.8. Työsuhde voi kestää yhdenjaksoisesti 10 päivää ja se tulee sijoittaa maanantaista perjantaihin kello 8.00 – 18.00 väliselle ajalle. Päivittäinen työaika on enintään 6 tuntia.

Tapaturmavakuutus- ja ryhmähenkivakuutusmaksu maksetaan kaiken ikäisistä harjoittelijoista, työnantajan sairausvakuutusmaksu 16 vuoden iän täyttämistä seuraavan kalenterikuukauden alusta, työttömyysvakuutusmaksu 17 vuoden iän täyttämistä seuraavan kalenterikuukauden alusta ja TyEL-maksu 7 vuoden iän täyttämistä seuraavan kalenterikuukauden alusta alkaen.

Tarkemmat tiedot ja sopimuksen yksityiskohdat löytyvät tästä.

Sopimuksen sekä palautekyselylinkit löydät kesään mennessä myös täältä.

——–

Mahdolliset harjoitteluun hakeutuvat koululaiset:

  • Ota yhteyttä lähiapteekkisi ja kysy, onko harjoitteluun mahdollista päästä
  • Mikäli harjoittelupaikkaa tarjotaan, siitä kirjoitetaan työsopimus apteekin ja koululaisen välillä
  • Harjoittelukorvauksen maksaa apteekki.