17.1.2024

PAM ilmoitti osallistuvansa poliittisiin mielenilmauksiin 1.2.2024

Päivitetty 25.1.2024

SAK ja STTK järjestävät mielenosoitukseen hallituksen kaavailemia toimenpiteitä vastaan. PAM on mukana palkansaajien yhteisessä mielenosoituksessa. Järjestö on kutsunut kaikki jäsenensä tapahtumaan.  PAM on ilmoittanut asiasta 17.1.2024 Apteekkien työnantajaliitolle.

Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla torstaina 1.2.2024 klo 12.00–14.00.

Mielenosoitukseen osallistuminen on työntekijöille vapaaehtoista.

Mikäli joku apteekin työntekijöistä haluaa osallistua tapahtumaan, hänellä on siihen oikeus. Tässä kohtaa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

  • Poliittiset mielenilmaukset ovat laillisia. Työntekijä voi halutessaan poistua työpaikalta kesken työvuoron tai olla tulematta lainkaan työvuoroon osallistuakseen mielenilmaukseen. Mieltä ilmaistaan poliittista päätöksentekoa vastaan.
  • Mahdollisen poissaolon ajalta, työntekijälle ei makseta palkkaa.
  • Koska kyse on laillisesta mielenilmauksesta, mielenilmaukseen osallistuvaan työntekijään ei saa kohdistaa mitään seuraamuksia. Mielenilmaukseen osallistuminen ei esimerkiksi ole irtisanomisperuste eikä siitä voi antaa varoitusta.

PAM ilmoitti uusista työnseisauksista 19.1.2024. Uudet työseisaukset järjestetään lakkoina ja työnseisaukset koskevat Finavian lentoasemien kaikkea PAMin työehtosopimusten soveltamisalojen piiriin kuuluvaa työtä torstaina 1.2.2024 klo 00.00 – perjantaina 2.2.2024 klo 23.59 tai edellä mainitun ajan sisällä alkaneen työvuoron päättymiseen asti.

Ilmoitus tarkoittaa lentoliikenteen pysähtymistä. AKT on ilmoittanut myös kohdistavansa työnseisauksia autoliikenteeseen.

Jos osa työhaluisista työntekijöistä jää ilman työtä sen takia, että töiden järjestäminen ei onnistu mielenilmaukseen osallistuvien poissaolon vuoksi, näille työnhaluisille työntekijöille on maksettava palkka myös siltä ajalta, kun he ovat ilman työtä.

Löydät usein kysytyt kysymykset ja vastaukset poliittisista lakoista täältä

Olemme myös tehneet tallenteen poliittisista mielenilmauksista. Se on katsottavissa tästä:

Teemme teille kyselyn 1.–9.2. välisenä aikana siitä, kuinka moni apteekin työntekijä osallistui työpaikaltanne mielenilmaukseen.