23.3.2015

Jäsentiedote 4/2015

1. Palkka nuori – pelastetaan Suomi – haastekampanja
2. Apteekkien työaikapäivä 16.4.2015
3. Yhdenvertaisuuskoulutusta 28.5.2015

1. Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi – haastekampanja

EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta vetoaa yrityksiin nuorten työllistämisen puolesta. Asian edistämiseksi on perustettu nettisivusto www.nuorilletoita.fi, jonka tarkoituksena on auttaa työnantajien ja työtä vaille olevien nuorten kohtaamista.

Sivustolta löytyy myös rekisteröitymistila, jossa voi ilmoittaa avoinna olevat paikat sekä jo täytetyt paikat. Rekisteröityessäsi sivustolle tee lupaus kuinka monta alle 30-vuotiaille työnhakijoille sopivaa työpaikkaa tarjoat (tänä vuonna).

Toivomme, että mahdollisimman moni apteekki hyödyntäisi sivustoa ja ilmoittaisi, kuinka monta kesätyöpaikkaa apteekkiala on pystynyt nuorille tarjoamaan.

2. Apteekkien työaikapäivä 16.4.2015

Päivän tavoitteena on oppia työehtosopimuksen mukainen työaikajärjestelmä. Koulutuksessa tarkastelemme mm. mitä säännöllinen työaika tarkoittaa ja miten se voidaan järjestää. Kerromme milloin viikoittainen vapaa-aika voidaan periodissa siirtää ja mitä tarkoitetaan työehtosopimuksen mukaisella vapaapäivällä. Käsittelemme lisäksi myös sitä, miten työaika eroaa matkustusajasta. Käymme läpi myös arkipyhälyhennysten merkitysten ja esimerkit työajanlyhennyksistä pääsiäisen ja joulunaikaan. Lisäksi kertaamme lisä- ja ylityönkäsitteet sekä lisä- ja ylityölaskennan esimerkkeineen.

Koulutus on uusi ja perustuu tammikuussa julkaistuun työaikaoppaaseen.

Kouluttajina toimivat Aptan asiantuntijat.

Koulutus järjestetään Taitotalon Kongressikeskuksessa klo 10.00 – 16.30, Valimotie 8 (Pitäjänmäki), Helsinki

Hinta
320 € + alv 24 %. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, työaikaoppaan, aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 8.4. mennessä tästä.

3.  Yhdenvertaisuuskoulutusta 28.5.2015

Apteekeilla on mahdollisuus osallistua Kaupan liiton järjestämään yhdenvertaisuuskoulutukseen torstaina 28.5.2015 klo 13–16 Helsingissä Eteläranta 10:ssä.

Työntekijöiden tasapuolinen kohtelu puhuttaa, ja myös työnantajaan kohdistetut syrjintäväitteet yleistyvät kokoajan. Yhdenvertaisuuslaki uudistui vuoden vaihteessa ja samassa yhteydessä tasa-arvolakiin tuli muutoksia. Työturvallisuuslaki puolestaan asettaa työnantajalle velvollisuuden huolehtia työturvallisuudesta ja esimerkiksi puuttua työpaikalla ilmenevään epäasialliseen käyttäytymiseen.

Työnantajan on tunnettava useasta eri laista johtuvat velvollisuudet työntekijöiden kohteluun liittyen. Koulutuksessa kuulet, millaisia muutoksia yhdenvertaisuuslakiin ja tasa-arvolakiin on tullut, ja miten muutokset vaikuttavat työnantajan toimintaan. Mikä on syrjintää ja millä keinoin syrjintäväitteet voi välttää? Kuulet myös, miten kiusaaminen tai epäasiallinen kohtelu voi johtaa rikosprosessiin ja millaiset seuraukset siitä saattaa olla työnantajalle.

Kouluttajina toimivat Kaupan liiton asiantuntijat.

Osallistujat 
Koulutus on tarkoitettu Kaupan liiton ja Apteekkien Työnantajaliiton jäsenyritysten yrittäjille, esimiehille, henkilöstöpäälliköille ja muille henkilöstöasioista vastaaville.

Hinta
Jäsenille 240 € + alv 24 %

Koulutuksen yhteydessä on kahvitarjoilu klo 12.30 alkaen. 

Koulutustila

Eteläranta 10, Helsinki, Neuvottelukeskus, Auditorio