27.2.2014

Jäsentiedote 4/2014

1. Farmaseuttisen henkilöstön palkankorotukset 1.4.2014 alkaen
2. EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisu äitiysvapaan palkasta

1. Farmaseuttisen henkilöstön palkankorotukset 1.4.2014 alkaen

Farmaseuttisen henkilöstön palkkoja korotetaan 1.4.2014 alkaen. Korotusten kustannusvaikutus on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti 0,62 % (20 €). Samassa yhteydessä kuntien kalleusluokitus poistuu työehtosopimuksesta. Tämän jälkeen farmaseuteilla ja proviisoreilla on yksi vähimmäispalkkataulukko kummallakin ryhmällä. Korotusohjeet löytyvät täältä.

Huomatkaa, että korotukset ovat erilaiset I ja II kalleusluokan palkkoja maksaneissa apteekeissa.

2. EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisu äitiysvapaan palkasta

EU-tuomioistuin on ottanut ennakkoratkaisussaan kantaa äitiysvapaan palkanmaksuvelvollisuuteen peräkkäisissä perhevapaissa.  Kyseessä olevan alan työehtosopimuksen mukaan äitiysvapaalla ei tarvinnut maksaa palkkaa, jos äitiysvapaalle siirrytään esimerkiksi hoitovapaalta. EU-tuomioistuin katsoi, että kerrottu työehtosopimuksen määräys oli vanhempainvapaadirektiivin vastainen.

Ennakkoratkaisu ei ole sellaisenaan työnantajia sitova, vaan lopullinen ratkaisu selviää työtuomioistuimessa olevien juttujen ratkettua.

Apta on ohjeistanut, ettei työnantajalla ole palkanmaksuvelvollisuutta, jos äitiysvapaalle siirrytään palkattomalta vapaalta. Työtuomioistuimen annettua tuomionsa, otamme kantaa sopimusmääräyksen ohjeistukseen.

Terveisin

Apteekkien Työnantajaliitto

Jukka Koskipirtti