13.3.2017

Jäsentiedote 3/2017

1. Tutustu työelämään ja tienaa-sopimus apteekkialalla kesällä 2017
2. Kiky-kyselymme vastausaika päättyy tällä viikolla
3. Henkilöstöjohdon Päivät lähestyvät – varaa paikkasi pian!
4. Uusimmat ansiotilastot julkaistu verkkosivuilla

1. Tutustu työelämään ja tienaa-sopimus apteekkialalla kesällä 2017

Apteekit voivat palkata myös ensi kesänä koululaisia kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa-harjoitteluohjelmaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen tällä viikolla.

Nuorelle maksettava palkka kahden viikon (10 työpäivän) harjoittelusta kesällä 2017 on 355 euroa ja se sisältää lomakorvauksen.

Sopimuksen mukainen harjoittelujakso voidaan sijoittaa 1.6. – 31.8. väliselle ajalle. Koululaisen päivittäinen työaika voi olla enintään 6 tuntia. Työvuorojen tulee olla yhdenjaksoisia ja ne tulee sijoittaa maanantaista perjantaihin klo 8 ja 18 väliselle ajalle.

Harjoitteluohjelman tarkoitus on tukea peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten ja lukiolaisten mahdollisuuksia tutustua työelämään. Harjoittelun päätteeksi koululaiselle varataan mahdollisuus palautekyselyyn vastaamiseen. Palautekyselyyn vastaamista toivotaan myös koululaista perehdyttäneeltä.

Suosittelemme käyttämään kesäharjoitteluohjelman mukaisissa työsuhteissa yhdessä PAMin kanssa laatimaamme sopimuspohjaa. Sopimus liitteineen löytyy täältä.

2. Kiky-kyselymme vastausaika päättyy tällä viikolla

Vastausaika Aptan Kilpailukykysopimusta koskevaan kyselyyn päättyy 19.3. Kysely lähetettiin sähköpostitse 1.3.  Kyselyyn vastaaminen on tärkeää, jotta saamme tietoa siitä, miten Kiky-sopimuksen muutokset ovat apteekeissa sujuneet. Kyselyn avulla saamme käyttöömme myös näkemyksenne työehtosopimuksen muutostarpeista syksyn tulevaa liittokierrosta varten.

Esittelemme kyselyn tulokset kevään seminaarissamme 18. – 19.5. Haikon kartanossa.

3. Henkilöstöjohdon Päivät lähestyvät – varaa paikkasi pian!

Aptan Henkilöstöjohdon Päivät järjestetään tänä vuonna 18.-19.5. Haikon kartanossa. Varmista osallistumisesi ja varaa paikkasi heti.

Koulutuksesta saa eväitä taitavaan johtamiseen ja sujuvaan työhön. Lisäksi käsittelemme monia ajankohtaisia aiheita, muun muassa työvoiman vähentämisneuvotteluja, useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia sekä miten vuosityöajan pidentäminen toteutui ja miten valmistaudutaan syksyn lähestyvään liittokierrokseen. Kuulemme myös todellisia kokemuksia yhden apteekkarin omasta alkutaipaleesta apteekkarina, ja miten työyhteisö suhtautui toteutettuihin muutoksiin. Koulutus on tarkoitettu apteekkareille ja apteekissa esimiehinä toimiville proviisoreille.

Henkilöstöjohdon päivien ohjelma 2017 (PDF, 0.44 MB)

Koulutuspäivien hinta on 740 € + alv 24 % / henkilö 2-hengen huoneessa kuljetuksineen ja 700 € +alv 24 % ilman kuljetusta. Yhden hengen huone lisämaksusta (50 € + alv 24 %). Seminaariin osallistumattoman seuralaisen matkan hinta on 380 € + alv 24 % €. 

Osallistuja voi valita, osallistuuko yhteiskuljetukseen Helsingistä Haikon kartanolle ja takaisin. Hinta sisältää kokouslounaat, á la carte -illallisen ruokajuomineen torstaina 18.5. ja aamiaisen perjantaina 19.5. sekä seminaariin osallistujille kokouskahvit ja kokousmateriaalin. 

Ilmoittaudu tästä

4. Uusimmat ansiotilastot julkaistu verkkosivuilla

Uusimmat tilastot apteekkien palkkatilastoista on julkaistu verkkosivuillamme. Löydät tilastot henkilöstöryhmittäin ja ammattinimikkeittäin täältä.