10.1.2019

Jäsentiedote 1/2019

  1. Aptan uudet verkkosivut ja uusi puhelinjärjestelmä avautuivat vuoden vaihteessa
  2. Kevään 2019 arkipyhälyhennykset
  3. Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019
  4. Korvaavan työn soveltamisohjeet ovat valmistuneet

1. Aptan uudet verkkosivut ja uusi puhelinjärjestelmä avautuivat vuoden vaihteessa

Sivustoa on muokattu käyttäjäystävällisemmäksi. Sivut skaalautuvat nyt paremmin myös mobiililaitteisiin. Sivut toimivat kaikilla selaimilla, parhaan käyttökokemuksen saat kuitenkin käyttämällä esimerkiksi Chromea tai Firefoxia. Yläpalkista löydät edelleen valikoita. Koulutukset ja jäsentiedotteet löytyvät Ajankohtaista -valikon alta. Jäsentiedotteisiin pääsee käsiksi myös etusivun alaosasta. Työehtosopimukset on sijoitettu niin, että ne ovat helposti avattavissa heti myös etusivulta.

Työsuhdeneuvonnan yleisnumero säilyi samana eli tavoitat meidät edelleen numerosta 09 172853.

Ns. alanumeromme 5118 ja 5101 -loppuiset numerot lakkaavat toimimasta viimeistään tammikuun lopussa. Tarkempiin yhteystietoihimme pääset suoraan täältä.

Meidät tavoittaa aina myös sähköpostilla etunimi.sukunimi@apta.fi. Mikäli sivustolla tai puhelinjärjestelmässä ilmenee ongelmia, ilmoitathan siitä meille joko soittamalla tai sähköpostilla.

2. Kevään 2019 arkipyhälyhennykset

Keväällä (helmi-kesäkuussa) työaikaa lyhentäviä arkipyhiä on viisi ellei vuosityöajan pidentämisen yhteydessä paikallisesti ole sovittu siitä, että jokin näistä arkipyhistä ei lyhennä työaikaa.  

Työajan lyhennys annetaan lyhentävän päivän sisältävällä periodilla ja se annetaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisena vapaana. Ellei yhdenjaksoisen vapaa ole mahdollista, lyhennetään periodin tuntimäärää muulla tavalla.  

Kevään lyhentävät päivät:

  • Huhtikuu: pääsiäinen aiheuttaa kaksi lyhennystä (pitkäperjantai 19.4 ja toinen pääsiäispäivä 22.4)
  • Toukokuu: vappu (1.5.) ja helatorstai (30.5.) aiheuttavat yhden lyhennyksen
  • Kesäkuu: juhannusaatto (21.6) aiheuttaa yhden työajan lyhennyksen.

Lue lisää

3. Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää jatkossa kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö ylläpitää tulorekisteriä ja toimii vastuuviranomaisena. Tulorekisterin yhtenä tarkoituksena on yksinkertaistaa ja selkeyttää työnantajien ilmoittamisvelvollisuuksia.

Työnantajat ilmoittavat tulorekisteriin kaikki maksetut palkat 1.1.2019 alkaen. Maksetut palkkatiedot annetaan rekisteriin ilman euromääräisiä alarajoja tai palkansaajan ikään liittyviä rajoituksia.

Lisätietoja verottajalta: Lue lisää 

ks. myös Apteekkien Eläkekassan tiedote asiasta: Lue lisää

4. Korvaavan työn soveltamisohjeet ovat valmistuneet

Aptan ja Farmasialiiton laatimat korvaavan työn soveltamisohjeet ovat valmistuneet. Soveltamisohjeet löytyvät jatkossa myös verkkosivuiltamme.

Voit tutustua ohjeisiin tästä