11.3.2021

Apteekkihenkilöstön koronarokotukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rokotetaan täsmennetyn rokotusjärjestyksen mukaan ennen muuta väestöä (Lähde: Apteekkari.fi 19.2.2021). THL:n mukaan Suomen rokotetahti on vihdoinkin kääntymässä nousuun, mikä tarkoittanee sitä, että rokotteita pystytään jakamaan pian myös muille kuin riskiryhmille. Koronavirusrokote tarjotaan koko väestölle. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Kun Sote-henkilökunnan rokotukset lähtevät jälleen käyntiin, apteekin henkilöstön rokotusvuoro lähestyy. Mikäli joku apteekin työntekijöistä kuuluu riskiryhmään, on rokotuksen jo voinut saada tai sen saa hyvinkin pian.

Koronavirustyypin aiheuttama vaikea infektio kuuluu yleisvaarallisten tartuntatautien luetteloon.  Tästä syystä riittävän rokotekattavuuden saavuttaminen on tärkeää ja siksi on toivottavaa, että mahdollisimman moni ottaisi rokotuksen. Sen takia suosittelemme, että henkilöstö rokotetaan heti kun siihen tulee mahdollisuus. Näin ollen suosituksemme on, että työntekijällä on oikeus käydä koronarokotuksessa työaikana, ansiota vähentämättä, jollei se ole vaikeudetta mahdollista muuna aikana.