Ammattitaitoinen liitto

Apteekkien työnantajaliiton (Apta) jäsenenä on kaikki Suomen 627 yksityistä apteekkia sekä Yliopiston Apteekki ja Itä-Suomen yliopiston apteekki. Ala työllistää noin 8 300 työntekijää.

Apta tarjoaa jäsenilleen monipuolisia ja asiantuntevia palveluja. Liitto antaa muun muassa neuvontaa ja koulutusta työsuhdetta koskevissa asioissa.

Liitto neuvottelee kaksi työehtosopimusta: Farmaseuttisen henkilöstön työehtosopimuksen sekä Apteekin työntekijöiden työehtosopimuksen sekä niitä koskevat palkkaratkaisut. Palkansaajapuolelta sopimusosapuolina ovat Suomen Farmasialiitto (SFL) ja Palvelualojen ammattiliitto (PAM).

Apta on Yhteisen Toimialaliiton liittojäsen. Tätä kautta Aptan jäsenet ovat myös Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäseniä. Liitolla on edustus EK:n Yrittäjävaltuuskunnassa ja useissa muissa valiokunnissa.

Liitto on huolehtinut apteekkien työmarkkinaedunvalvonnasta vuodesta 1973 lähtien.

Aptan jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakulomakkeen. Tutustu myös liiton sääntöihin.

Hae Aptan jäseneksi täältä.

Jäsenmaksu

Aptan jäsenmaksu vuonna 2022 on 0,125 % edellisen vuoden ennakonpidätyksen alaisesta palkkasummasta, sisältäen vuokratyövoiman käytön arvonlisäverottomat kustannukset. Vähimmäismaksu on 225 €. Jäsenmaksun yhteydessä kerätään myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenmaksu, joka on vähintään 50 €.