Jäsenapteekkeja kutsutaan uudenlaisen työelämäinnovaation kokeiluun – ilmoittaudu mukaan

Apteekkialan jäsenyritykset on kutsuttu mukaan uudenlaisen työelämäinnovaation kokeiluun, jossa pk-yritysten osaamista ja oppimista kiihdytetään uudella tavalla vertaisoppimisen ja kumppanuuksien kautta. Ensimmäinen ryhmä (täynnä) kokoontuu kesäkuussa ja toisessa, elo-syyskuun ryhmässä, on vielä muutama vapaa paikka.

Tämä jatkuvaan oppimiseen, luottamukseen ja yhteistyöhön rakentuva malli sopii hyvin osaamisintensiiviseen ja pienyrittäjien apteekkialalle. Verkkototeutus mahdollistaa osallistumisen ympäri Suomen.

Kevään aikana uutta pk-yritysten vertaisoppimisen verkostoa on pilotoitu Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella eri toimialojen työnantajayritysten kanssa. Lisäksi mallia testataan yksinyrittäjien kanssa. Näiden kahden pilotin kokemusten kautta mallia rikastetaan ja muokataan valtakunnalliseksi ja ajan kuluessa osaksi jatkuvan oppimisen käytäntöjä työelämässä.

Vertaisoppimisen verkoston työpajojen pääteemat ovat osaaminen ja osaamistarpeet, jatkuvan oppimisen monet tavat ja jatkuvan oppimisen ekosysteemin rakentaminen. Tarkemmat keskustelujen aiheet syntyvät osallistujien joukosta.

Pilotti liittyy TYÖ2030-ohjelmaan.

Mitä osallistuminen antaa ja mitä se vaatii?

Osallistujalta ei vaadita mitään ennakko-osaamista, riittää innostus ja halu oppia. Oma osaaminen vahvistuu monin tavoin samanaikaisesti: omien ajatusten kirkastuminen, vertaisoppiminen kollegoilta eri puolelta Suomea, sekä myös fasilitaattorin ja valmentajan johdolla. Samalla mahdollistuu oman henkilökunnan osaamisen arviointi ja kehittäminen.

Pilottiin osallistuminen on maksutonta eikä vaadi matkustamista. Ajankäyttö on n. 7–8 tuntia, joista yhteistä aikaa 3 x 2 h muutaman viikon aikana. Työpajat on sijoitettu aamuihin, jotta osallistuminen mahdollisimman vähän vaikuttaisi arjen työjärjestelyihin.

Vertaisoppimisen työpajojen ajankohdat:

ELOKUUN RYHMÄ

Keskiviikko 24.8. klo 8.00–10.00
Maanantai 29.8. klo 8.00–10.00
Perjantai 2.9. klo 8.00–10.00

KESÄKUUN RYHMÄ (Täynnä)

Torstai 16.6. klo 8.00–10.00
Keskiviikko 22.6. klo 8.00–10.00
Tiistai 28.6. klo 8.00–10.00

Virtuaalisesti toteutuviin työpajoihin osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista. 

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittaudu kesäkuun ryhmään tästä linkistä: Vertaisoppimisen verkostotapaamiset, elokuu 2022

Annamme mielellämme lisätietoa, joten kysy rohkeasti lisää Aptan asiantuntijoilta tai valmentaja Riitta Hyppäseltä: riitta.hyppanen(at)cmhr.fi.

Tervetuloa kehittämään osaamistasi!

Uutista on muokattu 20.6.2022.