12.11.2012

Medlemsinfo 9/2012

Förbundets kurser år 2013

Förbundets kurser år 2013

Kurs om semesterfrågor

Torsdagen 7.3.2013 i Helsingfors, Taitotalo kongresscentrum, Gjuterivägen 8 (Sockenbacka), klockan 9.30 – 16.00.

Torsdagen 21.3.2013 i Kuopio, Hotell Scandic, Satamakatu 1, klockan 9.30 – 16.00.

Avsikten med kursen är att deltagarna efter kursen har en övergripande bild av hur semester intjänas och ges och hur semesterlönen räknas ut liksom semesterpremien. Vi går igenom de bestämmelser som finns i lagar och kollektivavtalet om semesterfrågor. Kursen är avsedd för apotekare och personer i ett apotek som sköter om semester- och löneräkningsfrågor.

Ytterligare uppgifter och anmälning till kursen i Helsingfors här och till kursen i Kuopio här.

Kurs i anställningsfrågor

Fredagen 12.4.2013 i Uleåborg, Sokos Hotel Eden, Holstinsalmentie 29, klockan 10.00  – 16.30.

På kursen går vi igenom de grundläggande frågorna då en anställning ingås såsom vilka frågor som ska beaktas då arbetsavtal görs upp. Avsikten med kursen är också att lära sig att göra de rätta sakerna, när en anställning måste avslutas av skäl som beror på individen och vilken betydelse arbetsgivarens direktionsrätt har. Vi repeterar också de förfaringssätt i anslutning till reducering av arbetskraft, vilka ska följas när det är fråga om uppsägning, permittering och ombildning till anställning på deltid av ekonomiska skäl och produktionsorsaker.

Ytterligare uppgifter och anmälning här.

Apotekens arbetsmarknadsseminarium

Onsdag – fredag 15 – 17.5.2013 på Viking Lines M/S Gabriella, som en kryssning till Stockholm. Ämnen är aktuella arbetsmarknads-, HR-, närings- och pensionsfrågor. Vi önskar större deltagande av provisorer och apotekare som inte så länge har verkat som företagare. Kom med för att lära dig nytt, uppdatera dina kunskaper och för att träffa kolleger och bekanta.

Ytterligare uppgifter och anmälning här.

Löneräkningskurs

Torsdagen 10.10.2013 i Helsingfors, Taitotalo kongresscentrum, Gjuterivägen 8 (Sockenbacka) klockan 10.00 – 16.30.

Avsikten med kursen är att deltagarna får en bild av de viktigaste principerna i anslutning till bestämmelserna om hur lön ska fastställas och betalas i apoteksbranschen. Under dagens lopp behandlas de kollektivavtalsenliga bestämmelserna om mertids- och övertidsarbete samt hur olika slags frånvaro påverkar lönen (t.ex. sjukdom, tillfällig frånvaro osv.).

Ytterligare uppgifter och anmälning här.