Ammattitaitoista jäsenpalvelua

Maksuttoman puhelin- ja sähköpostipalvelumme avulla jäsenapteekit saavat neuvoja ja ohjeita lukuisiin työsuhdeasioiden ongelmatilanteisiin. Vahva kokemuksemme ja osaamisemme ovat jäsentemme käytössä nopeasti ja vaivattomasti.

Neuvontamme yhteystiedot löydät täältä.

Neuvonnan avulla

  • ehkäiset ennalta riitatilanteiden syntymisen
  • saat ajantasaista tietoa
  • varmistat suunnittelemasi ratkaisun toimivuuden
  • säästät kustannuksissa
  • oma tietämyksesi lisääntyy kysymällä ja keskustelemalla
  • liiton toimisto saa tietoa alan ongelmista ja kehittämisideoista
Olemme koonneet vastauksia myös useimmin esitettyihin kysymyksiin ja ne löydät täältä.

Neuvottelu- ja oikeusapu

Jos työsuhdeongelma ei ratkea apteekissa käytävissä neuvotteluissa, hoidamme erimielisyysneuvottelut työntekijäliittojen kanssa. Ellei sopua synny, asia viedään tuomioistuinkäsittelyyn. Jäsenapteekki saa maksuttoman oikeudenkäynnin työtuomioistuimessa. Oikeusapu yleisissä tuomioistuimissa ei sisälly jäsenmaksuun, mutta halutessaan jäsen voi kääntyä EK:n yhtiön Työsuhdejuristit Oy:n puoleen. Työsuhdejuristit Oy on erikoistunut työsuhderiitojen asianajoon.

Tiedotteet ja lehti

Aptan omassa sähköisessä jäsentiedotteessa kerrotaan oman alan ajankohtaisista asioista. Liittomme jäsenet saavat myös kaikki Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsentiedotteet, jotka käsittelevät elinkeinoelämän yhteisiä kysymyksiä. Jäsenapteekki saa myös työmarkkina- ja elinkeinopoliittisen asioiden taustoista ja yritysmaailmasta kertovan Prima-lehden.

Nettisivut

Aptan ja EK:n jatkuvasti kehittyvät nettisivut tarjoavat jäsenille ajankohtaista tietoa. Aptan sivuilta löytyvät muun muassa ajankohtaiset uutiset, alan työehtosopimukset, jäsentiedotteet, työsuhdeasioihin liittyviä oppaita, täytettäviä sekä tulostettavia lomakkeita, jäsenneuvonnassa kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia, tietoja alan ansiokehityksestä, suhdannenäkymistä ja koulutuksista. Keskusjärjestön nettisivuilla  www.ek.fi  kerrotaan laajemmin elinkeinoelämän yhteisistä asioista.

Koulutus

Liitto järjestää työsuhdeasian koulutusta sekä vuosittaisen apteekkien työmarkkinaseminaarin, jossa käsitellään ajankohtaisia työmarkkina-, elinkeino- ja eläkekysymyksiä. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua EK-Tieto Oy:n järjestämään monipuoliseen koulutukseen. Yhtiö myy myös erilaisia lomakkeita ja kirjallisuutta jäsenhintaan.